Saturday, January 12, 2013

Update psl rokiah dan nazrul

salam,
maaf ye sy ckp awal2, entry ni xde gamba..kenapa? sbb gamba xambik..slalu bwk hp je , n hp mmg memory low...
dan maaf jugak sbb sy tak dapat nak update selalu..
sy sgt bz dgn study. mmg ade babak2 stress dan xmenang tangan..itu normal kan..hrp dapat fahamm..

tp sedikit sebanyak boleh la sy cerita sikit..
  • secara fizikalnya mereka sekarang sudah stabil dan tidak lah lagi kais pagi makan pagi..maksud sy, xla smpai kene berlapar. Alhamdulillah, bantuan haritu mmg tak putus2..syukur sgt..
    maaf la kalo tak dapat mengupdate secara personal kat semua..
  • bantuan kewangan setiap bulan..JKM mmg ada membuka akaun CIMB tuk kiah..akaun ni mereka gunakan untuk masukkan duit bantuan ihsan setiap bulan. walopon tidak lah banyak, hanya untuk keperluan anak tapi cukup lah utk mereka bertiga makan, bayar bil, susu tu semua.
  • keperluan lain, mcm pakaian so far mmg dah byk..cume nak atau tak nak pakai je..kalo sape2 pergi melawat, boleh la nasihat2 kiah sikit..suruh die pkaikan baju tuk anak (mmg panas kat sana, tp sebagai manusia xelok la selalu xberbaju)..dan nasihatkan tentang kebersihan..sy akui, mmg keadaan die ssh dulu membuatkan die tidak terlalu mementingkan kebersihan..tp sy pon slalu igtkan...utk elakkan penyakit, kebersihan kene jaga...penampilan pon kene jaga..jgn malas2..
  • abg kiah mmg kerap diserang sawan..tiap kali sy pergi melawat ada saja luka baru akibat sawan.cume yg sekali tu saya pergi mmg lukanya teruk..luka seret kat muka, tangan agak teruk..tapi silap dia jugakkot..culas makan ubat..tkt ubat n takut p klinik...dah cakap n harap tak jadi lagi..bahaya sgt sbb die bawak motor time tu..kiah dan nazrul terpaksa melompat terjun motor...nasib kiah n nazrul tak jadi pape. cuma luka ringan...
  • kisah nazrul, ye dia sudah besar..dah sthn lebih..bln9 haritu umurnye meningkat sthn. belum boleh jalan lg..tp bole bergerak dgn mengensot..tulang dia agak kuat tapi belum konfiden nak jalan lg tu..takpe dik, take your time. tapi kan comel sgt gaya die mengensot tu..sgt laju dan sekelip mata leh sampai dapur...hehe..cutenye la hai..
  • baru2 ni die ade mengadu kat sy, hp die rosak..tp dah dibetulkan...pintu dapurnya reput..dah betulkan..bill dah 3bulan tertunggak..sy dah masukkan duit untuk bil. cukup setakan ni.
  • ohye, lupe pulak...mase raya, persiapan mase tu bg sy cukup sempurna kot...kuih2, balang, pinggan mangkuk, jug, cawan, baju raya, kasut raya untuk 3org, telekung, sejadah, quraan...sy dah belikan almari zip tuk baju rokiah, rak baju tuk nazrul, untuk abang kiah...langsir raya(sorry sy bagi sy punye sbb masih elok untuk dipakai), tilam queen, cadar, tikar, bekas untuk brg2 dapur, sabun2...semua ni sy smpai kan yg org kirim tau, bkn dari sy sorg la...terima kasih sgt pada yg tampil...semoga Allah sahaja dapat membalas budi baik kalian..
insyaAllah kalau ada update baru sy post lg eh...

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete