Saturday, January 12, 2013

Mogok Blog!

Salam,
Bismilllahirrahmanirrahim...
ok, kite mulakan dgn bismillah ye..kenapa post sy sblm ni hanya ada bismillah? sbb permulaan dan hrp permulaan semula ni adalah permulaan yg baik..insyaAllah..

Berkenaan dengan tajuk..ye..MOGOK BLOG..
lama kan xberblog..bkn lama xberblog..xde hati nak ngadap blog sendri..tp blog org len sy bace je..
ni mogok blog tau..bkn blog mogok..kalo blog mogok die suke post byk2 entry ber'gaya' mogok..
yg ni kire mcm mogok lapar la jugak..mogok lapar, die thn lapar..tp yg tu mudaratkan diri..
ni mls nak update, mls nak jenguk n kalo org tanye psl blog sy kan cube mengelak..smpai rase mcm nak tutup..hihihi..sebabnye? ye disini nak mula...

antara sebab2 yg boleh dishare:
  1. mogok kerana internet..haih, yg ni mmg menguji kesabaran..slow yg amat la internet umh kami ni..kwsn pedalaman kot..nak suruh msk streamyx pon kne begadoh, kene desak2...inikan kate nak msk unifi? asalnye sini ade maxis broadband je..tp slalu kene jimat2 bandwidth..nak bukak utube pon kne jimat2, pastu leh pkai pon kat laptop je..bkn xnak pkai modem, ade je tp syg nak on je..sume tu mkn bw nt..bile da psg streamyx pulak...asik terputus2..bile pk, byk nye mase nak pkai..jd mogok lah...bole? =P
  2. penah x rase berblog mengambil masa? tak semua kot rase mcm tu..sblm ni sy rase camtu..memandangkan sy ni tgh study (wat research kan), bile smpai time stress sy pk kan lg baik gunakan mase berblog ni utk fikir psl project. impak baik nye tu cepat la siap kan..everyweek sy ade task tau..mmg bz..lg2 skg ni sambil2 buat tesis..sy dlu mmg nak post 1entry mmg amik masa..lg mcm addicted kot..mcm ade je mende nak tambah kat blog..jd, azam baru adalah..adelaaaa...
  3. terbaca and terasa...lg satu tu sy penah terbaca, kwn2, membe2 ade post kat fb..jgn la selalu and terlalu nak update sgt psl peribadi kat umum..ok, sy akui kdg2 sy ade update..tp dah lama la xbuat...bkn ape, ade baiknye xkongsi semua untuk menjaga privacy, keselamatan dan supaya org xmeluat kot..hehe..sebenarnye setelah sy bace2 blk xde byk sgt terlalu peribadi yg sy update..mungkin stalker2 ke kan xsuke bace..eh, kalo xsuke bace jgn bukak kot..kuikuikui..
    tp sy nak mulakan update sini sbb xsume bole update kat fb..

ok lah..stakat sebab2 yg sy boleh share..ade lg tp mls nak kate..
kini nak mulakan yg baru, bkn layout baru tau (mmg da mls nak buat)..byk pending entry nak update ni..tp sume masih dlm kepala..nt sy list kan...xaci la kirenye dlu time nayli byk update kan..nt adik bace merajuk pulak..ADIK? hehe..

No comments:

Post a Comment