Saturday, June 9, 2012

teringin nak menjahit


sejak dok rumah ni rase semakin kewanitaan..sungguh ni..agaknye sbb byk tgk wanita hari ini kot...

sebenarnye sejak dr sblm kawen lg teringin nak ade mesin jahit sendri..sblm ni nak menjahit pon pkai mesin mak je la kan...lepas tu da kawen, still nak lg...time preg mmg da berangan nak jahit sarung bantal, tilam sume sendri..
dan angan2 tu jd kenyataan la tp pkai mesin mak...sambil tunggu hari nak bsalin kat langat (umh mak) sy jahit sume sendri..siap buat beg tuk tilam bantal tu sume..
walopon agak huduh hasilnye tp puas ati la jahit sendri kan...cantik sbenarnye =p
selesai je jahit, trus turun tanda nak bsalin..tau2 je kan..

dan smpai sg nayli still guna yg mama jahit..sgt puas ati...
tp nak mesin sendri gak...time pindah umh da pk kalo ade mesin jahit mesti sy nak jahit langsir sendri..mcm tipu je kan...en hubby kate, "elleh, mcm la ade masa sgt..kang tersadai je mesin tu"..
tp nak..sbbnye aritu geram nak pebetui jubah yg xde laluan utk bf mommy pkai kan...
(xpyh bayang la cemane nak bf kalo pkai jubah jika xde tingkap kat jubah tu)
bwk kat tailor sume xnk amik sbb leceh nak buat kate mereka..kalo ade sendri konfem main hentam buat..
skali kalo xcantik segan nak pkai lak kan...xde hal la..sendri wat mesti pkai jugak...

dlm angan2 tu poyo la p google mesin jahit yg cemane jd idaman. simpan gamba, cari tip2..
yg xthn tu siap da download cara buat tudung sendri, cara jahit mcm2...huhuhu..berangan kan..

xpe la..mule angan2...dengan harapan en hubby bace post ni dan die wat kezutan..kalo camtu kne taruk gambo mesin idaman la kan...okies..sambung google nak tampal gambonye kat sini..lalala...

boleh x? haha

5 comments:

  1. caiyok2 wani..doa byk2 mudah2an tcapai..dak pn manatau kot nnt jd cam didi..ngidam nk mesin jahit gituhh..
    Jgn nnt en.somi baca tp saja wat2 x baca..ngee

    ReplyDelete
  2. xpa..sementara tu sy dok himpun duit nak beli wat hadiah sendri..
    Die jrg jenguk sgt blog busuk ni sbb sume sy story kt die dulu br bebel sini..
    Tp wishlist x la...malu..huhu

    ReplyDelete
  3. alamak, de org komen pkai nama kite la...
    iaitu en suami...kantoi

    ReplyDelete