Friday, June 22, 2012

Good news psl Kiah dan anak

Salam,
harini sy nak update ade beberapa good news psl Kiah dan anaknya..

  • Sy mendapat respond yg positif dari rmai pihak. terima kasih sgt. sebahagian bantuan sy dah serahkan pada mreka dan ada sebahagian sy akan serahkan dlm waktu terdekat ni.
  • Fridge bakal tiba dirumah mreka. (nanti sy update psl ni lg)
  • pihak yg bertanggungjwb sudah pon melawat keluarga ni dan memproses bantuan mreka. Alhamdulillah, dengan pertolongan Kak Angah..prosesnye lebih lancar dan segera. InsyaAllah dlm bulan dpn bantuan tiba. 
  • Buat masa ni sy dan sahabat2 yg prihatin sume ni sedang usahakan bantu kiah dan dik awang. bab mkn, pkai, kelengkapan rumah, insyaAllah buat masa ni mencukupi.
  • Pejabat Zakat jugak ada call dan tanya sy mengenai hal ni dan mereka akan membuat lawatan dalam waktu terdekat.
dan sy nak ckp kat sini sapa nak sy smpaikan bantuan dlm bentuk barangan bole la sy smpaikan. dlm bentuk kewangan mungkin nt sy akan beritahu sendri no akaun kiah dan no akaun dik awang sekiranya sy da bukak akaun mreka nanti.mungkin lepas tu sapa2 nak derma bole la bg sendri kat mreka.

atau ape2 bantuan lain bole direct email or pm kat fb sy eh.

Semoga semua proses2 bantuan seperti yg sy nyatakan di atas akan lancar.

2 comments:

  1. alhamdulillah. kalau ada no akaun lagi mudah nak bantu serba sikit untuk kiah dan anaknya. kiah boleh guna duit untuk keperluan anak tu.

    ReplyDelete
  2. syukur kehadratNYA>.
    demi kasih sayang sesama insan ..
    kehidupan kiah makin cerah sinarnya..
    mungkin perlu dipertimbangkan keselamatan kiah anak-beranak..
    almaklum..penjenayah makin berleluasa skrg ni..
    berita kiah mndapat perhatian makin trsebar..
    mgkin juga de yg dengki..kita hndaklah extra berjaga2 dlm hal ini
    pintu ,tingkap rumah perlu dipastikan kunci..kalo rosak atau longgar perlu diperbaiki.

    ni tetiba akak trfikir pasal isu keselamatan ni, sal..:D

    ReplyDelete