Wednesday, May 16, 2012

so far...


Salam satu dua tiga empat malaysia...
sebenarnye sy dah ketandusa idea nak membebel..tp nak jugak post..hehe..lpon bkn rmai sgt pon yg nak membace blog busuk ni...tp ade je rmai kwn2 yg kate die sbenarnye silent reader blog busuk ni...xpe, slmt membace ape yg sy bebel eh...kalo ade nak komen btau la ye...sy happy je nak dgr...nak tuka layout pon xtuka2 lg..huduh kan layout ni...huhuhu


boringkan kalo bukak2 blog pastu xde entry baru...cemuih kan...
skrg ni sy rasa happy sgt dgr kerje sy..walopon dah xde income yg gedebuk2, bonus sana sini tp sy ada byk masa dengan family..sy xkesah sgt asal kan dpt masa mengadap nayli, xnangis2 stress mcm dulu...kalo x dulu tetiap kali 1:1 mesti akan blaku drama swasta yang xbertauliah depan boss...


alhadulillah, skrg ni sy sebagai student berasa bahagia...nayli skrg ni da anta kat taska kat kuala juru..
br je sminggu lebih anta...amik masa la nak biasakan die kat sana...
die yg plg muda kat situ sbb taska tu hanya amik budak umur 2thn-4thn je..
mase mule2 tanya, cikgu tu tanye die dah 2thn ke...walopon nayli belum 2thn..tp ikutkan thn 2012 ni la die akan 2thn...bdau die kan ujung thn...cikgu die kate kalo lahir 2010 bole je..seb baik..


xthn sebenarnye bile hari2 anta die tgk die nangis..tp anak mama dah besar...kene la blaja berdikari sikit, blaja sesuaikan diri...rmai je budak2 suke kat die..sbb dorg igt die baby lg kot..plg muda la kate kan...bile dtg je, budak2 lain suke kerumun die, cubit pp die, syg2 die...dorg sume anggap die adik2 dorg...


so far tgk die da ade target sorg cikgu yg die suke...kalo depan cikgu tu die hulur je tgn die walopon nangis2...insyaAllah, beberape minggu lg ok la tu kot...


beberape harini rmai pulak yg tanya bile nak bg adik kat nayli...bkn xnk tp tuggu la rezeki yang Allah rancang kan...skg ni bf nayli dulu...Aunt Flow pon belum kunjung tiba..sy tkt kalo preg sy xleh bf nayli lg..nt sy nangis...
mcm 1st day bsalin kan nayli yg BM xkuarlg dan terpaksa bg FM sbotol..teringat yg sy nangis beria2 sbb kesian die minum bkn dr mama...


skrg ni nayli dah besar...kalo bole nak la kurangkan bf die dan bykkan bg mkn...kalo x nt die ketagih bf je, xnk mkn...mls nak dengar misi bebel kate BMI die drop ke ape...bln6 akan pegi timbang lg..mintak2 la ok...


ade lg kisah sy dok wat research ni, lately mcm serabut sket programming sy..mane x nye, da wat algorithm, flow chart sume skali nak translate ke coding xjd...aarrrgghhh..mcm nak kunyah2 matlab tu sampai jadi habuk...
agaknye otak berkarat sket kot...nk kne gris, polish, kilat2 sket br ok kot...


doakan sy ye kawan2...

3 comments:

  1. lama betul sy tak melawat blog ni. :P seb baik nampak kat fb bahirah.. ngeh3.

    arini rindu tgk meja sebelah takde orang..... hehe

    ReplyDelete
  2. nazirah, wani da lama pon xmengarang...mmg xde byk update pon...tau2 la dlu kan intenetlimited benar..

    nt wani dtg dok meja sbelah eh..huhuhu..rindu kat korang

    ReplyDelete
  3. meh2... huhu baru sebut2 nama wani smalam kat lab. >_<

    ReplyDelete