Thursday, May 31, 2012

Pesanan ringkas utk bakal pengantin mengandam..


eh, tetibe bakal pengantin lak kan..xde ape..saje sbb ade kwn yg tanye..bkn la sy pndai sgt nak pesan2 ni kan...cume nak igtkan kwn2 ke adik2 je...mane yg terpk je la..

kepada bakal pengantin yg nak make up/ berandam:

  1. Mestilah ambik juruandam perempuan untuk pengantin perempuan..toksah la ambik 'pak andam' ke..bole kalau pak andam tu abg korg ke, ayah ke, pakcik ke yg xbatal air smayang, yg boleh tgk rambut korg ke...ramai je mak andam perempuan tulen kat luar sana yg terer make up..cantik..kalo ade yg kate, pompuan make up xsecantik 'pak andam' make up...sanggup pulak bakal husband korg tgk bakal bini dibatalkan air smayang oleh lelaki lain...awww..xkuase mak...                                                  
  2. Perlu diingat, sila la bertegas sikit ngn mak andam anda dgn berkata "akak, sy xmau cantas kening eh, dosa..biar la org nak kate kening sy bersepah ke lintang pukang ke laut ke..".. dr ape yg sy nmpk dan kwn2 cerita, dorg xsempat nak ckp ZASSS, da kene cantas..ade yg jd smpai botak kening..mak andam tu kate "xpe2, akak bole lukis cantik2" adoi....tahulah wahai rakan2, mencukur kening adalah berdosa tau..xcukur kening pon cantik jugak...bkn org perasan pon..nasib baik sy dulu xsempat dicantas..lepas sy ckp xnak cukur kening, suami sy xbg, ayah sy xbg...tp sy xckp la dosa ke ape..tkt sentap kan....sy kate nt bile tumbuh, jd huduh lak..xmo la.. 'dia' kate ok je..cume die ckp nt xcantik la..xpe la kalo da awak xnk...leh je sikat elok2..                                                                                    
  3. Mase make up biase akan ade photographer snap2 click2 kan...time tu satu lg..photographer korang laki ke pompuan? sboleh2 sy mmg nak photographer pompuan...sbbnye dah la nak amik gamba time make-up..mmg sy ade pesan, xmo amik gamba time xpkai tdung eh...so sy pon pkai la tudung time make up...lantak p la kalo mak andam nak wat muke ke ape..die tanye, nt kene la tudung tu...xpe je..bkn xleh basuh..satu lg, biasenye sblm dan selepas mak andam akan amik gamba kan..penting ni..pkai la tdung ye bile amik gamba tu...sbbnye dorg akan print wat tunjuk kat org hasil make up dorg..sblm dan slepas...tah sape2 la yg tgk kan...pkai tudung ye...
mesti ade mak andam yg kate sy ni cerewet la ape..xpe la..asalkan sy xrugi ape.. sekian..

No comments:

Post a Comment