Wednesday, April 25, 2012

Cerewetkah?



cerewet ke sy? sy slalu cakap sy xcerewet, xmemilih..ape je sume ok bg sy...
dan sebenarnye kalo dimuhasabah blk cerewet jugak...tp cerewet xbertempat...


mase mule2 kawen husband sy baru tau sbenarnye sy crewet bab baju-bajuan..bkn la kate memilih baju tp bab pengurusan baju..tp xla kemas sgt pon...cume bab basuh baju, sidai baju, asing2 kan baju...
kalo lelaki ade yg main balun je basuh bj campo2...pompuan mesti tau ape yg kene asing, ape yg kene basuh pakai tgn, itu ini...
cthnye:
kategori baju tshirt2+pakaian harian - baju kaler asing ngn baju putih.., 
kategori jeans2+seluaran - jeans dan seluar biase kdg2 campo kdg asing...
kategori baju kurung - ofkos yg ni kene asing kan..basuh gune tangan..
kategori tudung - ini pon bsh gune tgn..tp xcampo ngn bj kurung..
kategori adik2 - yg ni mmg sy biasa mskkan dlm laundry net tu je..basuh asing
kategori baju nayli - ini basuh kene asingkan sbb detergen pon dah lain
kategori cadar2, towel, kain buruk, alas kaki bla bla..byk kan kategori...dan bayangkan washing machine yg sgt berjasa tu bekerja dgn hanya tekan button kan...hehe..tq washing machine..sape la yg cipta mende ni kan...mcm nak pat-on-his-back..

kemudian bab sidai lak...sbenarnye kan segala hanger, sepit baju sume tu sy mmg simpan dr sejak dok hostel skolah menengah dari form1..xcaye? betul xtipu..sume hanger ngn sepit tu ada lg tulis "sal-142" iaitu no locker time f1..ade yg da ilang2 kabur2..klaka kalo igt balik kne label camtu kalo x nt tertuka ngn or len..
kalo cuti ujung tahun kne bawak blk brg2 dr hostel sy akan bungkus harte2 tu elok2 dlm kotak dan pastikan ianya tidak diusik ketika cuti dirumah..supaya xhilang atau short 1 ke 2...so simpan bawah katil...camtu la smpai masuk utm dan akhirnya travel ke penang pulak..

kaler hanger? itu la yg plg cerewet, 
kalo bj yg disidai mestilah hanger kaler biru,
baju kurung adalah hanger kaler hijau..yg ni mmg sy ade beli tambah sbb dulu bj sikit je..sekarang bertambah..
baju kemeja/jacket/sweater adalah hanger hitam..
sekarang ade baju hubby hanger kaler merah...laki xbyk baju yg digantung sgt sbb keje pon bkn pkai kemeja..


kalo nak tau...awal2 kawen kalo hubby sidaikan kain slh ambik hanger, sy sangguh p bukak balik tuk tuka hanger...pening die nak layan crewet sy tu...kdg2 die tersangkut bj die slh hanger pon sy p tuka blk..ntah kenape sy xleh tgk hanger kaler lain2 ni..skrg ni sy da jauh2 kan hanger ikut kaler supaya senang die nak amik mane yg betul je...so xde mslh lg..tp bab sidai baju die mmg da bole ikut rentak sy..ok la bab tu...
susun baju, lipat2 die mmg terer..sbb biase buat dr kecik katenye...


bakul bj satu lg cerewet..klu leh bj da bukak tu siap2 mskkn kt bakul ikut kategori..tp ni sy xla tekan kn sgt..sbb kdg2 da asing pon nt nk kne kelaskn blk jugak...
xcerewet sgt la kn...ade lg cerewet de smpai sepit kiri ngn kanan nk kne kaler same..so lelaki2,jgn la tkejut klu bini anda crewet bab ni nt..

3 comments:

  1. samelah aku.
    hanger pun ade kaler coding! baju kurung lain, baju keje lain, baju anak lain. heheh.

    ReplyDelete
  2. itu la kan...rmai rupenye laki xtau psl rmai pompuan kisah psl hanger..
    baru ni topik perbualan suami2 yg mengatakan baru dorg tau bini rupenye kesah psl ni..haha..xleh tahan yg sepit kiri ngn kanan nak kne same...

    ReplyDelete