Thursday, April 19, 2012

Bile isteri minat nak try masak2, suami cube la support

Ni nak cerita keluhan seorg rakan, Ila (bukan nama sebenar)...
xde la nak kate die cerita hal umh tangga kat org ke ape..
sy just memikirkan kesian kat die bile die nak try masak itu ini siap beli buku resepi, download resepi itu ini..kdg2 p interview org tanye psl resepi..


blk umh nak la die try nak msk, tau2 la kalo 1st time cube kdg2 jadi kdg2 xjd kan..die buat la pavlova (gulp! sedapnye..)..skali xjd..dah kene sound "buat kalo sedap, jd xpe..ni xjd..xyh cube dah la..bkn sedap pon..bazir je beli brg2 msk mcm2 konon2 sedap.."..sentap mak!


sian kat Ila kan...die nangis dlm hati...trus moral down die xnak try dah...tp msk biase2 nt kene sound jugak, msk la best2 sikit..ni dok msk lauk same je...dah kalo ape yg die msk kne sound je...


sbenarnye dlm nak msk ni kne slalu buat, pastu lame die trus leh jd TUKANG MASAK MASTERCHEF junior..br terbeliak org yg sound tu..tp ada la caranya kalo nak tego bile xsedap or xjd...cthnye, ayang msk ni kurang rase la..mcm kurang kick..agaknye rempah xckup kot...xpon, kalo nak tau rahsia lg sedap cube tanye mak I...wah gitu..mak I mmg terer masak...ni mcm ayat husband I la kan..


sy suke bile suami sy kritik masakan sy...macam la slalu sgt masak kan..huhuhu..xde la..sy tau sy mmg la xbrape terer masak..tp sy cube jugak la intai2 myresepi ke google2..asalkan pedas, berasa, suami sy ok dah....die xcrewet...kdg2 je crewet sket nak sambal mcm mak die buat...aaawww..kene berkursus ngn MIL la ni...

No comments:

Post a Comment