Sunday, April 3, 2011

sulah angkat itu deep felizer..


Jangan tiru sy...bahase tonggang langgang..

nk cite sy da bli Deep Freezer (Chest Freezer) brand Hesstar 120L kat BHB bukit Jambul penang..xla survey sgt pon..jumpe2 rege yg berpatutan trus angkat je la...120L cukup la tu kan...size die mcm size mesin basuh tu..
ni gambonye...atas permintaan seseorg soh sy post ni ye..i dah post ye fren..hehehe

citenye begini...sejak sblm masuk keje dr cuti maternity lg da plan ngn hubby nak beli..sebabnye:
  1. stok EBM beku terkumpul pnuh freezer atas
  2. xde tmpat nk simpan lauk..alasan xmsk la ni
  3. takut susu xsempat nk guna da expired lak
so bermula la kisahnye susu ditempat baru pada minggu ini...Nayli, mama beli ni utk nayli tau..
Alhamdulillah setakat kiraan yg sempat record ade la dlm 788 oz dan da guna 200 oz, tgl 588 oz susu nayli..bekalan untuk nursery dan emergency...Syg membesar dgn sihat dgn susu mama tau..cyg Nayli!

3 comments:

  1. menarik..788oz...agak2 sebln berapa oz gune??akunye xkire plak ade brape oz..sbb isi pon xtetap..kalo rajin bt la 3-4 oz...kalo mls 7-8oz tu boh je 1 pack..hahaha..sengal je kn.. :P

    ReplyDelete
  2. shari aku gune 6oz je dr frozen ni...lebihnye fresh..sminggu 30oz, sbulan darab 4...120oz eh..xcekap lak congak..huhuhu..

    kalo leh nk maintain kuar 1 pek, msk pon 1pek..atau lebih la..tu yg kne disiplin mengepam tu kan...aku leh record ni pon sbb hari2 dok update excel file aku ni..name die "Nayli's milk in and out"..aku catat msk dan kuar die..sejak dlm pntang sbb nk pantau production konon2..kdg2 ngadap mende ni smpai xtdo aku..haha

    ReplyDelete
  3. bape harge mase beli? ok tak quality brand Hesstar ni? tgh survey2 freezer utk ebm gak ni..

    ReplyDelete