Wednesday, March 30, 2011

Hadiah utk suami sy (segmen tertunda)

salam, suatu ketika aritu sy ade kirim kat bahirah (adik) something as a hadiah for my hubby..
ikut kan da lama nk bg tp dok tertangguh2..hadiah ni sbenarnye sempena ulangtahun sthn kami melayar bahtera aka berumah tangga...

asalnye plan nk pos je bg trus kat hubby tp memandangkan mendenye brg electronic dan juga sgt berat xjd lak..
so bg la depan2..
satu mlm tu ktorg blk langat umah mak ayh sy, time die tgh rehat2 msk bilik nk amik laptop..sy dgn segeranya meluru p angkat hadiahnye dan letak je depan pintu bilik tanpa berkata apa2...skali bile die nk kuar die tgk ape la kotak letak tgh2 alam ni..atasnye ade kad bertulis "To my beloved hubby"..die sentap lalu tanpa hurup (bkn tanpa kata lg, dah tanpa hurup dah.) sy hanye mampu tersenyum tgk keterkejutan die tu...dlm hati bunga2..

berjaya wat die terkejut walopon xla kejutan sgt kan tp hati kami happy...hadianye adalah ini:
Nintendo Wii..(credit to bahirah sbb tlg beli kan..huhu)

pasni bole la kami berwii camni
tapi kami berdua je la main...Nayli lom leh main lg...

ayat paknjang sy
"org bg hadiah camni mcm xbg laki die kuar p mane2 je ni.."
mcm tu kah? xkot..sy bg je die p men futsal, badminton..ok je..saje je sbb die suke game..ps3 xmampu lak =P

Tuesday, March 29, 2011

Mood xmenentu


Terimalah kenyataan yg manusia mmg byk jenis emosinye...
tp kan xtau la kenapa tang emosi sedih ni sgt2 menikam2 jiwa skg ni...walopon org2 skeliling nmpk je sy ni happy boleh gelak2 tp dlm hati depa xtau..

sy mmg jenis yg kuat nangis tau..tp sejak da jd ibu ni kuat la sket..nak nangis pon bile sorg2, cume bile da xleh nk thn sgt laju jugak la kuar air mata ni xkira mane2...

utk masa skrg ni rase mcm nk p bercuti pnjg tanpa memikirkan keje, kesedihan, jiwa kacau bagai..
nak pegi mane tu xde idea..lg2 skg ni musim ujan je mane2, angin kuat tkt nk p bercuti..laut2 lg la kan..
xkesah pon p mane2 asalkan dpt tenang kan jiwa..kalo smpai time weekend tu rase seronok sgt sbb dpt berkepit je ngn Nayli syg...mmg sgt aman dan xterasa masa berlalu..melayan kerenah die buat kite rase bhgia sgt..

syg anak mama..buah hati pengarang jantung jiwa dan raga..senyuman Nayli wat mama cair la..



Ya Allah, jauhkan lah diri ni dari keserabutan dan kesedihan..tenangkan la jiwa hamba Mu ini..

Monday, March 28, 2011

Haaaachummm!

phew...habuk bebenor..lama xupdate blog..
xde idea dah nk merapu..


sbenarnye ade byk cerita tp nk mengarang panjang..
insyaAllah nt i mengarang kalo rajin..