Monday, January 17, 2011

Rindu yg xterbendung

nak mulakan cerita rindu ni sbenarnye cerita psl rindu kat hubby tersayang, Noor Fazli Azman..
sejak study dlu jarang je rase ktorg xjumpe lama..plg lama pon cuti semester yg 3bln tu pon ktorg jumpe tetiap bulan..die terpaksa mai KL utk jumpe gepren die ni..
da study pulak 1 kelas..hari2 nmpk, walopon tgk jeling je tp terubat la rindu mase study dlu...
lepas abes study dpt pulak keje same..bkn takat keje kat sama negeri, malah sama company, sama building, sama department, sama manager, sama meja, sama kerusi..tmpt duduk pon membelakangi kerusi je..
so kat opis jumpe, kat umh jumpe, mkn pon sentiase same2 je..mmg sgt2 terasa la bile dok jauh2 camni..
sorg kat penang kene keje..sorg dlm pantang dok ngn mak..haih..ujian..
penah sekali aritu ade teambuilding ktorg xdpt segrup, bkn main rindu lg la ktorg..mcm ape je kan..hehe..padehal teambuilding main2 je pon..
lg satu cerita time sy kne admit GH penang tdo 1mlm kat spital..mmg spanjang mlm nangis je..yg en suami lak xleh tdo xsaba nk tgu cepat2 la pagi supaya die leh dtg spital..camni rupenye mama ngn babah nayli ni...

awal2 mase blk nak tunggu hari nk besalin dlu tu, en suami ni anta blk umh mak kat langat..xterkata sedihnye kne tinggal..time mkn nangis, time nk tdo nangis, time bace quran pon leh nangis..pastu bile die blk time da sakit nk bsalin tu happy sgt2 sbb die blk..cuti sminggu dok sama2 mmg terubat rindu..
bile die blk penang blk rindu tu dtg lg smpai tgk muke anak pon nangis...skg ni da rase ok sket bile ngadap muke anak mcm muke suami..tenung mata Nayli mama tenang sgt..walopon rindu tetap rindu..

rindu kat pakwe ngn rindu kat suami ni lain tau..zaman2 becinta dlu rindu tp xnangis..la ni rase sunyi bile berjauhan...cemane la org yg da kawen dok jauh2 lg la rindu kan..blk pon skali skala...
mmg xthn kan..

klu ikutkan hati nk suami ade kat sisi sepanjang masa je..tp xleh la nk blk tetiap mgu kan..stakat ni leh kate sejak Nayli lahir br 1mgu je babah nayli xblk..mgu2 lain die blk..mungkin mgu ni babah blk jenguk nayli lg..insyaAllah..mama rindu sgt2 kat babah..(lap air mata..)

3 comments:

  1. kan...?huhuhu....kalo kat bfren dlu...kalo rindu,lepas die call,tros ok...tp husband lain...nak2 bile time2 gini...aitu mase kat spital,dkt pkol 3pg dok sms sbb husband pon xleh tido...pagi2 pkol 7 dah tanye bleh blk tak...dpt je kua spital,husband tros cuti...hahaa..walaupon na ngan husband mmg PJJ dari becinte dulu...tp sbb skang da dok same...xleh imagine leh tak jauh balik ngan husband...haihhh...

    ReplyDelete
  2. nana pnh rase kan..tau la cane eh..psl yg hosp tu mmg kite same la..skejap2 tgk jam asal la lmbat bnor jam ni..
    nt besalin katne? aritu wani smpai da give up skejap smpai rase cam nk blk besalin kat penang dah..tp kang terkontang kanting lak sorg2..

    ReplyDelete
  3. alahaii..cian mama nayli rindu kat babah ya..tp tu la kn..sedih gak la..sayu ja baca..
    mmg terasa bila bjauhan..hukhuk
    tp apa2 pn xlama lg mama nayli n nayli dah nk lik png..yeahhh..
    sy pn esk ni nasib yg sama gak la..PJJ..aduyaii, xsanggup gak rasa..tp apa kn daya..

    ReplyDelete