Monday, December 6, 2010

"Cukup dah tu" kata seorg makcik

semalam balik dari kerja, ktorg (sy dan hubby) pegi makan kat Nazir Cafe..
tetibe rase nk mkn soto lak..walopon xla sedap mana tp ok la..rase la sotonye..(laki i wat soto lg sedap)
hubby mkn asam pedas, yg ni mmg mengancam..kat situ br kami tau ade asam pedas yg sedap..

tp bkn yg ni nk dicerita...mase nk baya kat kaunter tu, istri nazir tu kot br msk kat restoran...
die tolak je pintu dgn xpndang sy pon..die trus ckp "Cukup da tu"..pastu sy terkejut, die ckp ngn sape..
igtkan die mrh kat sape2 ke..pastu die pndang sy dan kate "tgh tgu hari kan?" hohoho..sy mmg tediam skejap..
sy senyum je..alhamdulillah.."a'ah, tgh tgu hari.." pastu br sedar..ye, anytime dah ni..
hubby lg xkate pape..die pon terkejut makcik tu kate camtu..die kate cam cara die ckp sdikit seram..hehe..
org tua2 tgk pon da leh tau kan..leh hubby kate, eh, tah2 macik tu bidan kot..xde la..org lama mesti da biase tu..
die pon da bp org anak dah..terer la..
tp btol la..dr 8bln org dok tego perut da turun..tp sy mmg xtau cane rupe da turun tu..aritu doctor ade ckp..mase tu sy tgh baring..die xplen kat nurse, "cube tgk ni..perut die pnuh, pastu atas ni kosong..ini la org kate da trun tu.." disaat tu baru ku tau..
Alhamdulillah, klu ikut ticker ni 37weeks dah aka fullterm..cume ikut doctor last week la fulltermnye..
tp xkesah la..yg sy da set dlm kpala, anytime..
Ya Allah, permudahkan urusan kami...
esok adalah hari sy p klinik kesihatan bayan baru nk cek jantung..xpasti la ape yg nk dicek lg..
kne ckp la 'ni last sy cek kat kk ni tau..sy nk blk umh mak dah nt ni..kire lepas ni sy p every week kat Langat la'..ni la kot namanya kes tumpang kot..pnh dgr aritu de sorg mummy dr KL blk penang p KK bayan baru...

patutnye khamis pulak kene pegi pearl maternity hosp(PMH) untuk checkup private lak..tp hubby kate isn da nk p ukmsc, kire xyah pegi la PMH dah..harap2 condition ok la kan..tgh bersabar nk blk Langat ni..

semangat keje? yg ni mmg makin2 drop...merudum..xrisau dah psl keje..pk nk blk je..=P

4 comments:

  1. tak lama lg dh tu yer..
    mudah2an dipermudahkan urusan :)

    ReplyDelete
  2. wah! wah! saya pon 3 minggu lebey je lagi ni. rasa sendiri perut dah berat dibawah, tp xde orang tegur lagi perut dah turun. huhuhu. saya perasan sendiri kot.

    apa2 pun, semoga selamat yerk.

    ReplyDelete
  3. bunga: thanks bunga..xsaba pon ade, berdebar pon ade

    ms sz: rase berat kat bwh kan? tu kot maksudnye da trun..sy smpai skg xtau cane org leh nmpk da trun sbb bile compare ngn org len nmpk cam same je..yg lg mushkil dr 7bln lak org tegur da trun..agaknye perut sy mmg jenis kebawah tahnye..hehe..same2 kite menghitung hari..

    ReplyDelete
  4. aku aritu pon ade sorg makcik tu kate..memula die tny dah berapa bln,aku jwb da 8bulan...pastu die kate "oOoo patut la dah bulat" hehehe...xde plak die kate da turun..hehehe...

    tp mmg la skang ni jln pon mcm ssh dah..berat n mcm tersekat je kt bwh tu kn...jln sket je pon dah bole rs nk tershishi..

    ReplyDelete