Monday, November 1, 2010

Bring-to-Hospital bag


ikut kan dari 2mgu lepas lg da siap beg ni. nk update tp xrajin. 
Tapi kan, sbenarnye baru barang baby je pon yg da siap ni. brg mama die lom siap lg.
 ni checklistnye:

Barang baby

1. Pampers  2
2. Baju / Seluar (keluar hosp) - pnjg+pendek 2
3. Minyak Yuyi 1
4. Vicks  1
5. Baby Wipes  1
6. Tuala Mandi Bayi  1
7. Mitten 2
8. booties 2
9. Peralatan Mandi  1
10. Selimut  1
11. Bedung  1
12. Barut  2
13. Topi 1
14. Handkerchief 2
15. Breast pump 1
16. Feeding bottle 1

rasenye da complete kot. ke ade lg tah yg xdi tambah eh? stakat yg dpt dipikirkan ni je la. ni pon da pnuh beg baby. igt kan nk campo je skali yg brg mamanye tp cam da pnuh lak. kne la tambah bag lg ni.
barang mama die xyah la list eh. kang kuar la sume yg mrapu2 malu je. hehebarang mama die xyah la list eh. kang kuar la sume yg mrapu2 malu je. hehe

5 comments:

  1. baju baby bia lebih..dlm 4-5 helai camtu...kang baby muak2 ker...pampers pon bia lebih...10pcs pon xper..barut bwk la 2..kite xtau keadaan baby tu nnt cemane...kot la kene tahan ke ape ke kn...juz prepare...

    ReplyDelete
  2. yg dlm list tu wajib punye je..mmg da add pon xtra sume dlm beg. sbb tu la da pnuh 1 beg.

    ReplyDelete
  3. selimut hood tu da ada blum? kalo takde.. ape2 aje asal bley selimut baby.

    my friend n sis pesan, asingkan 4 barang ni.. siapkan untuk masuk labor room. Baby akan pakai barang-barang ni lepas da selamat dilahirkan :D
    1. 1 Diaper
    2. Sehelai baju tanpa seluar.
    3. Sehelai lampin. Maybe nak selimutkan baby kot. Bley pakai hooded blanket gak.
    4. Tuala mandi baby.

    ReplyDelete
  4. ha'ah la kan..br tringat aritu nurse ade pesan yg tu..die soh asing dlm satu plastik tuk dlm laborroom je...
    thanks sbb igt kan..hampir2 tlupe dah yg tu..

    selimut tu da letak yg ade hood tp yg xde hood xtau nk bwk jugak ke x..rase mcm hari2 dok ubh brg dlm beg tu..hehe..n

    ReplyDelete
  5. ada tambahan lagi. kakak kita pesan, letak dalam plastik biasa aje. jgn letak dlm beg cantik masa bagi pada nurse sebab takut kene darah ke.. ape ke.. gtu la.

    hahaha. sy pun konpius jugek lagi barang ape yg perlu. tibai jek la. nanti x cukup suh hubby amik kat umah. :p

    selamat mengharungi baki pregnancy yang best ini. same-same la kita.

    ReplyDelete