Saturday, October 2, 2010

Emosi kurang stabil

Ya Allah, kenapa la sy jd sgt sensitif skg ni. da lame xsensitif camni. kdg2 rase mcm tu bukan diri sy. sy merajuk smpai xlalu nk mkn, nangis dan bersedih..last2 pening kpala terpaksa tido. 
tp sensitif sy sbenarnye nk dipujuk je, lepas tu da ok...tp kesian kat baby...harap baby xamik la perangai mama die yg kuat merajuk ni. nt mama ajar anak mama jd kuat eh..xmo kuat2 mrajuk, xmo kuat nangis..

ikutkan dari hari jumaat mlm lg sy xmkn nasik smpai harini ahad..ada la di paksa mkn oleh org yg syg sy tp bile emosi da kawal, tekak pon dah xlalu nk mkn. xbaik kan...kdg2 sy rase sy ni selfish, pk tekak sendri je tp baby nk mkn jugak..sori ye syg..mama da xmrajuk ni..harini mama mkn byk2 tuk baby. 
smlm mmg rase mcm nk pengsan je..mcm nafas sangkut kat tekak smpai xtertarik nafas sbb nangis teresak2. pastu sy amik masa nk duduk sorg2 kat tepi tasik kat taman dlm kwsn apartment yg sy dok ni..tarik nafas dlm2, walopon air mata berjujuran..tgk ikan brenang2 byk sgt..senyum sendri sbb tringat pnh suruh adik sy yg bongsu tu bg ikan mkn die p baling sbungkus roti gardenia xbukak plastik...tp senyum skejap je la..sambung nangis blk..
termenung tu xtau la da smpai mana..org lalu2 tgk je dak ni apsal idung merah, mata merah..lantak p la kat depa..dpt rase baby gerak2, tendang2 dlm perut trus ilang duka tu..pastu sy ckp ngn baby, "kalo mama sedih2 baby pujuk mama eh.."..nk kiss perut xsmpai lak nk tunduk..flying kiss je la..slalu babah die yg tlg kiss kan tp ni dok mrajuk pegang pon xboleh..baby xdpt dgr babah die bace ayat qursi tuk die..truk kan sy ni..insyaAllah lepas ni xwat lg..berubahlah wahai Salwani..jgn kuat mrajuk lg...kamu tu nk jd mama dah..bkn budak kecik lg..(mcm ni la yg dikatakan emosi kurang stabil dr org pregnant..ada org suke mrh2, tp sy mmg xreti nk mrh2, nangis mrajuk reti la...sila buang jauh2, sbenarnye nk hubby pujuk je ni...da pujuk trus ok..senang je teori pompuan ni kan..)


Ya Allah, jauhkan lah dr gangguan perasaan dan emosi yg xbaik ni. jauhkan juga dr gangguan syaitan..bimbinglah hati kami ke jalan yg Kau redhai..amin

notakaki: jgn ditanya sbb ape..sbbnye sgt remeh dan sgt kecik. tp da emosi terganggu kan..mende kecik pon leh mrajuk..tujuan tulis ni sbg pengubat dan luahan hati..beringat lepas ni jgn mrajuk2 lg...

No comments:

Post a Comment