Sunday, September 19, 2010

100 days to go!

klu ikut kan kat ticker ni tulis arini 19 september, ade 100days to go!
uih, mcm xlame dah ni..tp brg xbeli byk lg..yg da beli br 5% je tu (punye la ribu abes br 5%..huhuhu)...
95% lg bilenye nk bli ni..awal2 org da pesan bli brg sket2..xde la trase luak sgt duit tu..tp rase cam nk shoping awal2 cam org kate lepas 6bln..

insyaAllah selasa ni de checkup lg kat kk bayan baru..harap2 blk dr klinik xla bersedih..mengharapkan result xde yg merah dah..pastu sambung p checkup kat private blk smula..bln lepas ngelat xpegi..kang mesti doctor tanye asal xp appoinmt ngn die..nk jwb ape eh..xkn nk kate jimat duit nk raya kot..tp mmg jugak la tu..pndai la goreng nt..

mase raya2 jumpe la rmai2 org kan..ade yg kate perut nmpk smangat la, de yg kate nmpk kecik je, ade yg siap igt da nk due pon ade..tp masing2 sebut xde compare ngn ape2 pon..setiap org kan lain2..bile badan kecik nmpk la perut besar..sbb tu yg ketara kan..lg2 bile pkai bj kurung ni..membulat ke depan..
bj raya petama seb baik muat..baju beli siap mmg besar pon..mase test2 nk beli tu time lom pregnant lg kot..itu pon menggelebeh mcm baju pinjam..seb bek da pregnant ni leh pkai tp ngam2 je la..da abes ruang tuk mengembang..bile mkn da byk cekang dah bj tu..raya kedua pkai bj raya yg tempah..skali nk msk kain kat peha je da sangkut...tu blom kire tang perut lg..skali sarung je bj da mcm sendat gile..seb bek xbyk gerak..sgt la xslesa woo..tu kot last pkai bj tu time pregnant ni..pasni tgu da slim br leh pkai..

time openhaus kat umh pinjam jubah adik..seb bek slesa..yela..nk gerak2 senangkan..kaki bengkak sbb byk bejalan dlm umh, bediri lama..tumit xyah cite la..sakit sgt..bile dpt urut mmg lega sgt..tp sronok sbb kwn2 pon dtg umah skali..smpai mlm br dpt brehat..raye ke4 pkai bj yg akan dipakai time kenduri SIL october ni..stakat ni muat lg la..harap2 oct ni muat lg la kan..rase cam kuar topic..lantak la..xde rules pon kat sini..

so smpai sini saja..gamba xde lg..nt la klu rajin i upload..and akan update lepas checkup slasa ni..doakan ye!

3 comments:

  1. Semoga kau dan baby dalam kandungan sihat sentiasa... Jangan banyak berjalan, tetapi banyakkan berehat... Kitorang semua menantikan baby SEC yang pertama nih...

    ReplyDelete
  2. huhuhu..bes2...xsbr...prot saye buncit cam org bnyk mkn je...baru 10mggu...huhuhu...tp kalo mmg buncit sbb mkn bnyk pon xla segan nak sorok2 cam blom pegnen dlu :P..anggap je mmg baby dah besar sket..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. poji:thanks doakan..nk jln pon da sakit2 kaki, mengah2..mmg kne rehat byk sama,,

    nana:eh, mase 10mgu dlu pon mmg da nmpk prut pon..12mgu lak bj2 biase byk da xleh pkai rasenye..jgn pkai ketat2 nt nurse klinik gov bebel lak cam membe pnh kene..

    ReplyDelete