Friday, August 27, 2010

Shopping barang baby Part 1 & 2

sebenarnye kan da lame rase cam nk start shopping tp dok tahan je kan..himpun duit dulu..
tp bile dok himpun2 ni risau gak kang terguna ke, time nk kuar gedebuk tu yg kelat je rase..

so far brg2 besar la beli dulu..checklist da lame dah siap..survey internet pon dah..
tu yg leh start membeli..

mende yg 1st skali sy beli adalah:
ni ha...Little bean sterilizer & warmer..xtau la nape yg ni 1st dibeli..pk2 blk xtau sbb ape..
jln2 kat queensbay mall aritu la, msk mom's care tetibe terbeli..hohoho..ni kire part 1 la kan..walopon 1 mende je tp duit luak jugak..

next pulak shoping besar lg sket..naik pangkat..ni la time p parenthood expo kat midvly br2 ni..tp mmg da aim pon nk p dan membeli sesuatu..

1. Breastpump(Bp)...pade mulenye mmg decide nk beli medela freestyle breastpump tp memandangkan harga die kalo kirim dr US pon dlm MYR1200, still mahal lg, xjd la kot..lg satu da survey2 mmg die sgt mudah digunakan tp sedikit bising la motor die lepas dgr sendri..bace2 review org pon byk kate camtu..
so tuka pkran amik la Spectra3..mmg nk amik complete set tuk travel2 kemana2 senang termasuk ke opis..
dan selepas decide tu sy pon beli la yg ini..
Spectra 3 Extravaganza Set dari Mom's Little One..beli kat parenthood expo(21hb ogos)tu..kedai die pon senang nk pegi sbb dekat ngn umah mak..kat seri kembangan ade, kat bangi pon ade..pape nk service ke leh p sana je..
dlm set ni mmg sgt2 berbaloi..ade:
- Spectra 3 breastpump
- Moms Precious Pro Mom Set (back pack+cooler bag+6 milk storage bottles+2bottles caps+3 icepacks+rain cover)
- Extra Breast shield set (for double pumping)
- 4 Moms Precious breastmilk storage bottles

total storage bottles dpt 11..berbaloi kan sume ni..harge die RM527..

2. brg besar yg kedua dibeli kat expo tu jugak adalah..
set baby cot..
ni bukan gamba sebenar tp ala2 camni la..ni gamba dr membe..sbb xbukak lg..
(xde ruang nk bukak, blk3 da penuh ngn hadiah kawen yg blom bukak kotak, blk2 tu blk solat..tgu pindah umh nt ade la ruang..huhu)
dlm set ade:
- katil kaler putih tu dgn rodanya
- tilam
- baby cot bumper(yg tepi2 tu+bantal2lan)
- mosquito net mcm dlm gamba tu dgn stand die skali
- selimut

xsaba nk bukak rasenye tp somi kate sabo ye..nt kite bukak ok..
mmg nk cari yg kayu ni ha..harap leh pkai lame..klu cam jenis playpan tu skejap je leh pkai..
tgk kakak sy pon pkainye kejap je..yg jenis tu xleh nk adjust2..

3. sedikit baju newborn baby..mitten&booties, topi baby, cute socks..
nt la ye amik gamba sume..
time rajin nk wat studio sendri..camera da lame xbsenam..

nt nk share gak checklist yg da wat tu..br smgt nk shopping lg kan...
sumenye tuk anak mama ni..insyaAllah mama cube utk tidak membazir, berjimat2..

5 comments:

  1. sal, baru pasan sal ada blog...wahh...bagus2 promo yang dapat masa kat ekspo tue kan...thanks bagitau ada ekspo tue...ari ahad tue saya pergi juga, ada la beli beberapa barang, tapi dapat murah la berbanding di kedai biasa. Baby pun makin aktif dalam perut skang...malam2 dah mula susah nak tido sebab dia selalu tendang2...hehe..:)

    ReplyDelete
  2. nana: shopping mane ade yg xbes..hehe

    iman: pegi eh aritu..mesti rmai gile org kan? tp berbaloi la kan..
    da nk due tu baby xsaba nk jumpe ibu die ni..aktif seronok namenye..hehe..jgn lupe inform klu ade pape brita k..

    ReplyDelete
  3. memang ramai gile orang...tapi memang berbaloi la beli dengan harga promo...skang pun dah mula merasai komplikasi2 baby yang semakin membesar...semoga semuanya selamat...:)

    ReplyDelete
  4. hehhe...tu seb bb coat bb kite imani farrah putri... LOL

    ReplyDelete