Wednesday, August 11, 2010

MGTT dan DNA analysis

ye tuan2 dan puan2...selepas 3 august, 4 august la pulak kan..
hari tu rabu..mmg hari amik darah beramai2..konon2 nk dtg awal, tp jem bjela, terlambat la jugak..
tgk2 da rmai org..cam biase..
amik nombor, letak ketas dan tunggu...name dipanggil kul9 tepat...lapa lak tu..sbb kne puase dr pukul12 tghmlm..
sian baby lom mkn lg pg tu...
da cucuk tu tgk die tarik punye la byk drh..yela kan. tu wat 2 test skali..MGTT tu ngn dna analysis yg katenye nk anta kat GH KL nun...seb bek la kluar drh, xmcm dulu kuar buih je tu...
lepas tu bderet2 la tgh bakal2 ibu ni meneguk air gula suam yg da disediakan...aku pon kne la kan..de makcik tu tanye, nape minum air dorg ni..sorg lg makcik jwb, depa pregnant tu...

punye la seksa nk abeskan se'mug' air gula tu...seb bek suam2..layan kan je la smpai abes..tp dlm ati xabes2 tanye nape aku kne minum ni...pelik..sbb membe kate klu parent de kencing manis biase die test...nape ye??
da selamat minum tu kne la tunggu 2jam nk amik drh tu..adoyai..cucuk lg..lubang2 tgn i..

mlepak je la kat situ 2jam tu..tunggu kul11..
mls nk p mane2 sbb sian kat hubby nk kne mai amik lak nt...so tunggu je la kan..
seb bek kenal ngn sorg mom-to-be gak dan kne minum air gula jugak..
name die izah leh la layan sembang dlm tempoh 2jam tu..lega sgt die ade kan..
THANKS IZAH..same2 teman meneman..

sedar2 da 2jam, tgu la nk dipanggil lg..da panggil amik la drh..sempat la tanye nurse tu, nape ye sy kne minum air gula ni? die kate sbb tu naik pangkat tu..yeke? tu bkn psl hb sy drop ke? doctor xkire tu..ade la risk die tu..relakan je la sbb da amik pon...lepas ni jaga la mkn supaya xyah amik..result die next checkup nt..tp klu high glucose die akan call cepat2..cuak kan..

done..bole pegi opis..de meeting lak tu..dgn tgn lubang kiri dan kanan..
demi baby tersayang, mama wat la sume test tuk supaya nk pastikan anak mama sihat ye syg...

No comments:

Post a Comment