Friday, August 13, 2010

Anomaly Scan (20weeks) aka detailed scan

rase cam sume siaran tertunda kan...da lame nk update tp xterupdate2..xde mood nk update sama kot...
last few weeks mmg da survey2 kat mana nk wat detailed scan ni..call sana sini tanye harge sbb kat pearl doctor rozita ni mahal la sket..da la skeping gamba scan die cas spuloh inggit..mhl kan?
lgpon tgk cam xbp clear scan die..so wat kputusan nk p kat klinik doctor tan kat bukit jambul tu..

pnh p situ dlu dan sgt puas ati..walopon doctor laki (hubby xsuke sgt) tp die sgt la caring dan memahami jiwa ibu muda ini (muda ke? hohoho)..
nk pegi asik bertangguh je smpai la satu hari ni terpegi la jugak..iaitu pada hari pertama puasa..11 august..
call dlu, bkn main serbu je..kang doctor xde naya je pegi...seb bek ade..

nk dipendekkan crita trus msk bilik doctor bile name pgl..xtgu lama pon sbb xde org..awal pg je rmai..time tu da kul 1140 tghari..

doctor tu tanya la itu ini sume2..ok2, mari kite tgk baby..hehe..
doctor ni sgt baik hati, sume gamba die nk bg..ape kite tanye sume die tunjuk..da kite yg baya kot..(sori ye, da scan pkai scanner opis..jd xclear dah)

baby sgt active waktu ni..tgh die xberenti2 gerak..nk capture pon doctor kne pujuk2..

ni pulak 4CH heart..

ni doctor bg gamba 3D muke baby..tp tgh die nk cover pulak..tgk next.

subhanallah..sgt la cute...lg2 bile tgk die bergerak2..
next die nk konfem kan jantina..doctor rozita da btau xx..tp ni die nk konfem kan..
jwpnnye:
:
:
:
:
:
:
:

Girl! Alhamdulillah..syukur sgt..ktorg pon xkesah jantina sbb dua2 best..syg baby girl mama..
jd insan yg solehah ye syg..

doctor teruskan lg la mengecek lg..ukur2 itu ini, cek uri kat bhgian mana, dgr heartbeat ngn ape yg sepatutnye..alhamdulillah ok..die kate klu nk wat 4D scan mase 7bln ke atas nt dtg la lg..
(dlm ati kate: tgk la dulu)
dikumpulkan gamba2 dan sila bayar di kaunter..totalnye 85 ye puan..sedikit terkejut sbb murah sket dr tmpt len yg da tanye2 aritu..ok la kan..kluar klinik dgn senyuman sepasang suami istri ni..sekian utk hari ini

5 comments:

  1. Bess...smlm scan baru 5weeks pon da cam nak pengsan eksaited..pe lg kalo nmpk bebi camni....take care...pose2 ni ok ke??

    ReplyDelete
  2. best2..5weeks nmpk kantung kan?
    EDD bile?
    pose ok so far..tp risau2 gak..agak2 xlarat mmg nk buka je..
    jgn lupe share story saat2 indah ni ye..hehe..sronok bace exp org..

    ReplyDelete
  3. a'ah...ade nmpk ketul daging je...
    tak sabar nak scan lagi 2mggu..mebi da bentuk sket kot....
    Na aini flat trok....so bbuke je ngahari...risau tak ckup air...sbb termiss sahur+baru blk KL smlm...
    Ok..kamu juge...sgt suke bace...tp da xdpt tgk kamu yg mok2 lg :(

    ReplyDelete
  4. girl pun girl lah.. ngee. raye balik jb? nak duit raye.. haha. ta dpt mse rye mase wding kak rina pun sempat lagi bg rasenyer. heheh ;)

    ReplyDelete
  5. Sis.. Doc scan sis tu doc perempuann ke laki ye?

    ReplyDelete