Monday, June 28, 2010

kenangan lalu~

bile masuk bln june tetibe rase sebak..yela, ade kisah sedih disebalik bln june ni..
sbb da lame leh la cerita kan..
lepas nikah bln10 thn lepas, alhamdulillah mase tu sy disahkan bunting pelamin (xnaik pelamin lg leh kate pelamin gak kan..huhu)
sgt semangat dan rase sgt cepat kan..mak pon terkejut gak..tp rezeki mase tu..sume org bersyukur..tp sbb awal lg sy xbtau org pon lg..segan kang org kate xkenduri lg da pregnant..tp yg penting sy ngn hubby happy sgt..
da siap buat buku merah lg kat klinik kesihatan gov..mase tu 6weeks..awal benar rasenye p wat..tp xpe..demi baby 1st..

mase kenduri belah hubby kat JB time tu sy dlm 7weeks to 8weeks camtu..sgt la penat rasenye time kenduri tp happy, lupe kan penat skejap..bj pengantin kat JB tu sy kne pkai corset..punye la seksa kan..mase fitting dlu time perut kempis..risau jugak baby time tu sbb ketat sgt corset tu..nk duduk sakit, da mkn sakit..senak sbb ketat..tp ok je leh thn lg..family terdekat je yg tau pon time tu ngn membe2 terdekat..

lepas kenduri kami spasang suami istri blk penang utk bekerja dah..tp musim kenduri time tu..rase cam nk pulun je pegi sume kenduri tanpa memikirkan condition diri yg bawak baby tu..[rase kesal disitu =( ]..next weeknye ade kenduri kat shah alam, ktorg blk KL nek bas sbb tgk poket cam nk kering..tp blk penang naik flight lepas kenduri tu..penatnye mmg super duper penat la kan..

mase ni plg berdebar bile trun dr flight ade blood spotting yg kuar..cuak+nk nangis..perut sakit, muke pucat..pegi klinik biase diterus refer GH penang as emergency kes...da msk tu, admitted la pulak n suspected miscarriage..mlm tu dok spital mmg kesakitan teramat kat perut..bleeding makin byk..bile doctor scan die kate ni cam kantung da kosong..xlame pastu kantung tu jd leper..sah aku da keguguran...sedih xterkata..
MC seminggu, dalam pantang...pantang 44hari..lg dasat pantangnye dr bersalin..tp hubby sentiasa disisi dan memahami..seb baik ade die..klu x, sy mmg xkuat..

kalo baby tu jd, bln june la die lahir..26june..tp kami terimanye secara positif, belum rezeki lg..mungkin keadaan belum mengizinkan..Alhamdulillah lepas berpantang Allah kurniakan kami pengganti aka baby dlm kandungan skg ni...doakan baby ini sihat dan sempurna serta jd hamba Allah yg soleh/solehah..insyaAllah..

No comments:

Post a Comment