Friday, April 23, 2010

MaCaM dAh BerTaHun

Salam sume, rase mcm da bertahun xjenguk si busuk ni...

nak kate bz jd isteri ade je mase jenguk FB..mungkin leh dikatakan bz menggoogle, chating ngn Didie..
keje pon bz jugak la..xde mood nk menaip pon salah satu penyumbang ke arah mlsnye nk mengapdet blog la..

dlm masa yg sama ade jugak la dok pk nk share story ngn sume org ke x...rase mcm peribadi sket xde la nk share...tp luahan tu dpt menenangkan jiwa sket2..

alhamdulillah lepas bergelar isteri 6bulan ni rase mcm happy sgt...
kdg2 bile manatap wajah hubby tersayang tu rase bersyukur sgt sbb die merupakan jodohku..
rase mcm baik burukku die leh trima...nangis tawaku die leh layan...
dialah lelaki pertama yg berjaya menambat hatiku..Noor Fazli Bin Azman

kdg2 aku ni jenis kuat merajuk, bile merajuk tu xpk ape dah...tp apa yg aku harapkan cume belaian dan pujukan dr die je...tu pon da ckup mencair kan hati ini...huaaa...

bile duduk termenung ala-ala muhasabah gtu br teringat yg aku ni da kawen ye..bkn bujang lg...kne la jd matang sket....xmo nangis2 dah, xmo manje2 lg...nak jd mama kne jd matang, bina sifat2 keibuan, awww...

Ya Allah, bantulah Salwani untuk menjadi seorang isteri mithali, isteri yg solehah yg taat pada perintah Allah dan perintah Suami. Jd kan lah Salwani seorg isteri dan ibu yang bertanggung jawab serta dapat membentuk dan membahagiakan keluarganya sehingga ke akhir hayat...aminn..
(lap air mata..)

ayah slalu pesan perbanyakkan bace ayat-ayat suci Al-Quran...bace la skurang2 nye 2potong ayat sehari..
klu lama sgt xbace Quran takut hati tu gelap...klu nk ktenangan bace la Quran..mmg btol2 sy akui mmg sgt tenang...
selain tu perbanyakkan menuntut ilmu akhirat jugak...biar seimbang dgn ilmu duniawi...
sebagai org perempuan yg sudah berkahwin, tanggungjawab lelaki tuk memimpin. ayah kate pompuan kan xpegi solat jumaat, so jarang la dgr tazkirah/khutbah. itu la gunanye lelaki membimbing isteri dari lalai dan leka dgn hiburan duniawi..
kalau la tempat keje skg mcm kat MIMOS dlu ade tazkirah setiap kali before Zohor mmg sy akan join..sekadar menuntut ilmu dan peringatan utk kite..

da nk msk separuh abad pon umurku..alhamdulillah Allah memberiku nikmat hidup didunia ini sehingga hari ini..
syukur...

No comments:

Post a Comment