Thursday, April 29, 2010

Alhamdulillah...It's positive!

Syukur alhamdulillah. Aku da pregnant blk. Doctor pesan klu nk preggy blk after miscarriage lepas period skali da leh dah...tp org tua2 lak kate tgu 3bln,ade yg kate tgu 6bln..bagi rahim betul2 recover. tp badan kite, kite la yg lebih tau..
Yang dah berlalu dulu aku da anggap xde rezeki aku lg time tu..Allah lebih mengetahui.

Setelah pengalaman dulu tu, kali ni aku akan lebih berhati2, xnk travel kemane sgt sbb aku tau badan aku xsekuat2 ibu2 lain. lg aku ni lasak and ligat sket orgnye..da mcm budak2 lak..tp skg ni kne kurangkan aktif.

ekceli, keje umah skg ni pon da xwat sgt dah. hubby yg byk tolong..mane yg aku mampu aku wat la lg. klu dlu aku bantai je wat sume..tp skg ni asik xlarat je, cemane nk wat keje. blk keje pon rase menggigil je..nmpk katil trus nk baring. serius lemah je rase. laptop pon da xbwk sendiri g keje. seb bek seopis ngn hubby. die la yg tlg pikul kan 2laptop skali..SYG DIE..mmuahhh!

Aku lom announce lg kat org2 aku preggy ni. cume sape2 yg terlalu kat si BUSUK ni ngn terperasan kat FB aku tu die tau la..ade pon yg da wish tahniah. tq sume..doakan kesejahteraan dan kesihatan mama dan baby mama eh. family membe kebanyakannye da tau. rmai yg pesan soh jaga diri, jaga makan.
nak cite psl yg aku wat pregnancy test next post la kot..pjg citenye..

Kdg2 aku rase org xphm kan keadaan kite. bile kite lemah, kite kate xlarat. ade yg igt kite ni ngade2 la.de yg kate "sedare aku pregnant dlu lincah je die..larat je".tp percayalah setiap org tu lain2. Allah jd kan manusia ni ada kelebihan dan kekurangannye.

No comments:

Post a Comment