Monday, August 18, 2008

My ConVocation

Syukur Alhamdulillah akhirnye abes jugak degreeku... setelah berhempas pulas selame 4thn..ckup la mcm2 tension, happy, main2, rajin sket2 slame 4thn tu....

yg penting harapan mak ayah utk tgk kite pegang segulung ijazah tu sudah tertunai..sekarang giliran adik2 ku pulak..harap dorg xhampa kan mak ayah la...

Tmpt : Dewan Sultan Iskandar
Tarikh: 18 August 2008
Bachelor Degree in Computer Engineering
Faculty of Electrical Engineering

Menuntut Ilmu sebagai satu ibadah dan hendaklah ikhlas kerana Allah. InsyaAllah berkat.....(^o^)

Apabila seseorang menuntut ilmu hanya untuk mendapatkan gelaran, kedudukan atau ingin menjadi orang dipandang, maka Rasulullah SAW memberi peringatan.

Baginda SAW bersabda yang bermaksud:

“Barang siapa menuntut ilmu yang dipelajari hanya kerana Allah sedangkan ia tidak menuntutnya kecuali untuk mendapatkan mata benda dunia, ia tidak akan mendapat bau syurga pada hari kiamat.” (Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dan Ibnu Majah)




Sunday, July 13, 2008

Wedding Kaknani..

For the 1st time family sy wat kenduri kawen...kenduri anak sulung..

Noor Hanani Ibrahim & Shahril Redza Abdul Razak..

Nikah
Date: 8 February 2008
Place: Masjid Batu 11 Hulu Langat

Reception
Date : 25 May 2008
Place : Sg Serai Hulu Langat

Bertandang
Date: 1 June 2008
Place: USJ 2, Subang Jaya

Alhamdulillah semua berjalan lancar dan teratur...fuuhh...penat ler jd adik pengantin....

Monday, July 7, 2008

From Japan to US..Guess wut?

After grad, sy dpt ofer keje kat senai (company jepun start with P) as a network engineer..
Seronok sgt dpt keje tu..rmai kwn dpt skali ctu..report 1st june 2008..
tp die ade shif mlm..kne keje smpai 1-2pg sbb kne standby tuk jage server UK...mase tu sy sorg je girl..pk lame gak..mase intebiu beria kate xkesah shif la ape la..tp ayah mcm xbkenan ngn keje tu...lgpon study computer engineering..mcm xbyk kaitan sgt..byk utk IT je..

Dlm masa yg same sy still dpt intebiu dr company2 lain..tp ade yg xminat tolak dlu...smpai la ade 1 US company yg wat phone intebiu...ikut da byk kali pon intebiu tp lain2 position...after 2hours intebiu..die trus btau kate nk amik..rase cam nk pengsan sbb dan-dan tu jugak die bg result..ayah suke sy dpt tu..so kne la decide cemane nk tgal kan company P ni..

sy start search google resign letter yg plg berhemah..cuak gak nk anta surat tu...

Sdih lak rase...lepas anta je surat trus kne blk umah...cam kne halau lak..yela..org xsbulan pon lg keje..tp i think i should grab the better offer...bile lg nk dpt kan.....da wat istikharah 3-4 kali....insyaAllah pilihan yg sy wat tu lebih baik...amiiinn..skg da resign pon...dok umah prepare tuk msk the US company (start with I)

Friday, July 4, 2008

My 1st post..lalala

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,


Tetibe tgn gatai nk wat blog lg..setelah lame meninggalkan blog dlu2 yg mcm kanak2 tu...
malu lak bile bace blk blog lame tu..
so skg nk start new blog yg lebih matang sket walopon org nmpk still mcm xmatang lg...ekeke..
hope u guys enjoy reading my blog... (^_^)